Particulier

Discussie | geschil

Vroeg of laat worden we allemaal wel eens geconfronteerd met een discussie, twistpunt of geschil met een derde.

Wacht beter niet te lang en vraag reeds bij een rijzend geschil raadgeving aan ons kantoor.

In eerste instantie zullen we steeds nagaan of de mogelijkheid bestaat om de discussie buiten de rechtbank op te lossen door een constructieve bespreking met de tegenpartij. Een gerechtelijke procedure kan immers duur uitdraaien en is tijdrovend, wat dikwijls nadelig is voor beide partijen.

Blijkt een minnelijk regeling onmogelijk en overweegt u om uw rechten te laten gelden voor een rechtbank? Dan zullen wij alles in het werk stellen om uw belangen voor een rechter te behartigen.

werknemer, zelfstandige of bijberoep?

Een nieuwe job of nieuwe professionele activiteit is over het algemeen een positieve ervaring. Toch is het belangrijk om met een gerust hart te kunnen starten en om zich geen zorgen te moeten maken over eventuele addertjes onder het gras in uw contract.

Indien u voor een nieuwe uitdaging kiest, kan u bij ons terecht om de verschillende te ondernemen stappen goed voor te bereiden. Een eerste stap is vaak het correct beëindigen van de overeenkomst bij uw huidige werkgever.

Voor welke nieuwe toekomst u ook kiest, het is het steeds waard om op voorhand even met ons af te stemmen of hetgeen u werd voorgesteld bij uw verkennende gesprekken wel degelijk overeenstemt met de voorwaarden in de uiteindelijke overeenkomst.

Huren | verhuren

Het huren van een hoofdverblijf wordt in onze samenleving steeds vaker de norm.

De huurwetgeving is er door de jaren heen echter niet eenvoudiger op geworden.

Het is dan ook aan te raden om reeds het nodige advies in te winnen van zodra u de intentie hebt om een huurovereenkomst af te sluiten. Dit om problemen in de toekomst te vermijden, vanuit het standpunt van huurder, en evenzeer vanuit dat van verhuurder.